Bigfoot is gek op reizen

Bigfoot is gek op reizen

Het is een van de hardnekkigste legendes van de Verenigde Staten en Canada: Bigfoot. Deze grote harige mensaap zou in de oerbossen van het Amerikaanse continent overleven en zo schuchter zijn dat mensen hem maar af en toe zien. Amerikaanse wetenschappers hebben nu alle plekken waar Bigfoot is gezien op een kaart geplot (zie foto).

Wat opvalt op de kaart van Pennsylvania State University, is dat Bigfoot schijnbaar wat afreist. Hij wordt in vrijwel heel Amerika gezien, behalve daar waar geen bos is. Zelfs in het hete Florida en in stedelijke gebieden aan de oostkust hebben mensen Bigfoot gezien tussen 1921 en 2012. Dat betekent dat mensen óf iets anders hebben gezien, óf dat er meerdere Bigfoots rondlopen, die niet bang zijn voor subtropische temperaturen en snelwegen.

Er zijn nog nooit stoffelijke overschotten van Bigfoots gevonden. Plukjes haar in prikkeldraad bleken bij nader onderzoek van beren, rendieren of andere bekende dieren. Toch is bijvoorbeeld een gerenommeerd apenonderzoekster als Jane Goodall overtuigd dat Bigfoot bestaat. Maar waar hij rondhangt?

Bron: MSN

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn
Deel het met iedereen...