Verboden producten

Verboden producten

Dat bepaalde producten verbannen of zelfs verboden worden in sommige landen is niet nieuw.

De situatie lijkt wereldwijd verwarrend, vooral wanneer de redenen erg vreemd of zelfs belachelijk zijn. Hieronder zie je enkele van deze voedingsmiddelen, die niet mogen worden verkocht of gegeten in een streek of land.

Tomaten ketchup

ketchup

Deze kleverige, rode saus is verboden in Franse scholen. De regering wil dat de kinderen meer vertrouwd raken met de Fransekeuken. De autoriteiten hebben een concessie gedaan hoor! De kinderen kunnen hun portie ketchup krijgen met chips maar kan zeker niet geserveerd worden met de Franse keuken.

Roquefort

Roquefort

De Fransen houden van hun blauwe kaas, maar helaas krijgen de bewoners van Nieuw-Zeeland en Australië niet de kans om deze heerlijke kaas te proeven. In deze landen is kaas van gepasteuriseerde schapenmelk verboden.

Kinder Surprise Eieren

kindersurprise

De Kinder Surprise Eieren zijn een populaire snack voor alle Europese kinderen, maar hetzelfde kan niet gezegd worden de kinderen in Amerika. De Amerikaanse autoriteiten hebben deze chocolade snacks verboden in het land, omdat het wordt beschouwd als een gevaar ivm mogelijke verstikking en dus niet geschikt voor de kinderen.

Absint

absint

Deze mooie groene likeur kan bijna nergens worden gedronken. Het hoge gehalte aan alcohol en de hallucinerende werking hebben geleid tot het verbanning uit heel veel landen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn
Deel het met iedereen...